söndag 24 januari 2010

Frisk

Äntligen har jag blivit frisk. Jag var nog den som drabbades värst eller som återhämtade mig sämst. Men nu är jag på benen igen och ser fram emot en hel vecka på jobbet.

Barnen har äntligen fått sin efterlängtade kusin: Det blev en liten Lowe. Både Rasmus och Robin ser fram emot att få träffa honom, jag med för den delen. Vi ska ringa och höra efter när det passar dem att vi kommer en sväng.

Idag har vi inhandlat massor av nya blommor. Alla rummen fick nya blommor så nu gäller det att inte ta dö på dem bara *s*

Robin har varit på ortoped konsultation (inte "vår" ortoped) Han har en rotation i underbenen som man troligtvis kommer att behöva återgärda med en operation. Men eftersom det är underbenet så går man in och bryter/sågar av benen ovanför foten. Nu låter det väl dumt att jag säger att det är bra men det är bra för Robin har ingen känsle där och kommer med andra ord inte ha ont efter en sådan stor operation. När operationen kommer att ske vet vi inte än, men troligtvis handlar det kanske om att vänta några år. För alla barn går lite in med sina fötter men korrigerar sig själva och de vill se hur mycket han själv korrigerar innan man gör något, Men samtidigt så får man se hur mycket det hindrar honom i vardagslivet och det hindrar honom en del just nu. För när han går med rullatorn så snubblar han nästan på fötterna.
Men det bästa med besöket var att det inte var farligt att gå som han gör och eftersom han går så pass mycket så¨behöver vi inte traggla med gåskal och stårulle längre *jippie* Förskolan kommer att ha honom ståendes en stund varje dag för att stretcha ut höfterna. Jag är jätte glad och Robin med, Idag har han gått runt med rullatorn och försöker lära sig hantera den.

Rasmus har fått dille på att spela Wii. Så nu får det bli äggklockan på 1 timme varje dag. Som tur är så är det ju ett spel som man rör på sig hela tiden och helst Rasmus för han står och hoppar och fläktar med armarna hela tiden *s*

Bilderna ser lite otäcka ut men ortopeden har sagt att det absolut inte gör något att han går så här.




1 kommentar:

  1. Skönt att höra att du är på benen igen. Ta det lite lugnt i början bara så du inte sliter ut dig direkt. "Tjata" på Mikael så att han gör det mesta hemma ett tag. Också skönt att höra att det är ok för Robin att gå som han gör, är ju svårt att stoppa honom. Bra att ni slipper stå skal och gå rulle, blir ju lite mindre måsten för er då.

    Många kramar från svärmor

    SvaraRadera